© Edgelab / Photography: Zuo Xiaobei

As one of the main hubs in the Pearl River Delta, the development buzz is quite evident in Foshan. The megacity transformation of this region comes with an unprecedented surge in economic activity, and consequently, an increase and diversification of services on pretty much all levels. The Edgelab studio, founded by University of Sheffield graduate and architect Wilson Wong, very much anticipates this giant leap forward, offering its clients not only a wide variety of creative services compatible with all the new challenges that lie ahead, but also new and highly versatile headquarters and workspace to sustain it all. The office occupies a 200 sqm. (2,153 sq.ft.) ground floor unit of a modern residential building, featuring an interior design created by its very own interior design department.

Originally a retail space with a 6-metre (20 ft.) high ceiling, a steel mezzanine floor has been inserted to create more space, and no pillars have been used to increase the sense op spaciousness. The ground floor features a series of facilities that allow Edgelab to effortlessly interact with visitors, clients and other entities. Situated right behind the glass façade is the bar and meeting space that instantly reveals the understated aesthetic of the venue. It’s followed by an exhibition area, a glass-encased meeting space which can be moved around, and a lounge area. The bathrooms are concealed behind panels of plywood that somewhat balance out the austerity of the place. A steel staircase leads upstairs where all of Edgelab‘s workspaces can be found. The back of the office also has a glass façade, allowing even more daylight to flood the premises. Location: Edgelab, 13 Liangliang Lu (Daliang).

© Edgelab / Photography: Zuo Xiaobei